browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Manastiri-Bucovina

     Bucovina este printre cele mai atractive si frecventate zone turistice de pe harta României. Nu intamplator de altfel, aceasta zona, vestita astazi in intreaga lume, a fost distinsa in anul 1975 cu premiul international “Pomme d’Or” de catre Federatia Internationala a Ziaristilor si Scriitorilor de Turism, iar multisecularele monumente de arhitectura cu fresce interioare si exterioare din acest colt de tara au fost trecute de UNESCO in lista monumentelor de arta universala. Leagan de veche civilizatie, unde istoria se impleteste cu legenda, Bucovina pastreaza marturii ale prezentei omului din cele mai indepartate vremuri. Cele 96 de morminte de incineratie scoase la lumina la Zvoristea, ca si descoperirile arheologice de la Silistea Scheii, Suceava, Bosanci, Probota sau Dolhestii Mari atesta existenta unor asezari traco-getice  si dacice bine conturate. Meleagurile bucovinene au fost martorii inchegarii si dezvoltarii in secolul XIV, a statului feudal independent al Moldovei. Asezari precum Baia, Siret, Suceava, Radauti pastreaza pana in zilele noastre constructii (cetati, ctitorii si case domnesti s.a.) din vremea primilor voievozi moldoveni. Alte localitati precum Putna, unde in 1871 festivitatile prilejuite de implinirea a 400 de ani de la zidirea ctitoriei lui Stefan cel mare s-au transformat, cu participarea lui Mihai Eminescu, Mihai Slavici, Ciprian Porumbescu si a altor tineri veniti din toate provinciile istorice romanesti, intr-o impunatoare manifestare a cunostintei de neam si de tara a romanilor de pretutindeni, evoca sugestiv rolul active pe care locuitorii suceveni l-au avut de-a lungul timpului pe scena istoriei.   Daca vreti sa aveti parte de buna dispozitie,  o adevarata arta culinara traditional bucovineana prin folosirea ingredientelor naturale si proaspete ca la mama acasa atunci va recomand cu caldura sa va cazati la Pensiunea Popasul Domnesc. Pensiunea Popasul Domnesc  este situata langa padure, deasupra Manastirii Voronet intr-un loc linistit de unde poti admira intreaga zona a Voronetului .  Din curtea pensiunii sau din balconul camerei,   se poate citi cu ochiul liber memorabila scena a  ’Judecatii de Apoi”  sau celebrul   “Albastru de Voronet”  zugravite cu maiestrie de mesteri locali pe peretele vestic ai Capodoperei Universale. Puteti merge sa va  convingeti de nobletea locului , de oamenii minunati, de bucatele apetisante si va asigur ca o sa ramaneti mereu prieteni.

Pensiunea Popasul Domnesc

 

 

In partea de nord-est a tarii, la granita cu tinutul Hertei ( Ucraina ) se intinde Tara de Sus a Moldovei, regiunea istorico-geografica, Suceava, numita si Bucovina, ” Tara fagilor ” – meleaguri molcom, unduite in obcine paduroase, cu ape repezi si campii roditoare, cu ape repezi si campii roditoare de cand se stiu pamanturile astea omenite.

 

Manastirea Putna

 

 

Manastirea Sucevita

 


 

 

Manastirea Vatra Moldovitei


 

Manastirea Solca

 

 

Manastirea Humor

 

 

Manastirea Voronet

 


 

Manastirea Slatina

 

Manastirea Rasca

 

 

Manastirea Probota

 

 

Manastirea Reuseni

 

 

Manastirea Sf. Ioan

 

 

Manastirea Patrauti

 

Manastirea Arbore